Ročno in strojno štokanje

Ker smo pri naših kupcih zasledili interes smo se opremili za izvajanje strojnega in ročnega štokanja (bush-hammered) betonskih ali kamnitih površin. Z štokanjem betonsko površino obdelamo z pnevmatskimi oziroma ročnimi kladivi ali posebnimi stroji z večjim številom špic in iz gladke površine dobimo hrapavo strukturo. Štokanje se največkrat izvaja na betonskih elementih betoniranih na licu mesta. Štokanje je še posebno primerno za obdelavo betonskih pločnikov in stopnic saj z postopkom spremenimo drsečo površino v hrapavo in se tako izognemo padcem zaradi mokre oziroma zmrznjene površine. Površina ki jo želimo obdelati mora biti ravna, brez gnezd in napak v betonu.

  • Postopek poteka po naslednjih korakih:
  • Na betonskem elementu z dleti ali z diamantno rezalko naredimo »okvir« in na ta način ločimo neobdelano površino od štokane.
  • Z pnevmatskim ali ročnim kladivom, ki je opremljen z ploščo ki ima več špic pričnemo z postopkom štokanja.
  • Pri tem si lahko pomagamo z različnim električnimi kotnimi brusilkami opremljenimi z posebnimi rotacijskimi glavami ki so opremljene z kolesci na katerih je vgrajeno večje število špic.

Štokanje betona in betonskih izdelkov

Površine betonskih sten, plošč, stebrov, opornih zidov lahko obdelamo na različne načine. V našem podjetju že dalj časa večinoma notranjih betonskih sten in stropov brusimo in tako betonsko površino pripravimo za slikopleskarsko obdelavo. Na ta način investitorju prihranimo izvedbo ometa kar predstavlja prihranek od 5 do 7 € po kvadratnem metru.

GP KB gradbeništvo d.o.o.
Ul. bratov Potočnikov 11
1351 Brezovica
DŠ SI31995543

Rok Krhin
m: +386 (41) 625 196

logo kontak

Vas z napisanim nismo prepričali?
Naj strokovnost dokažemo v živo